¿Quí som?

La nostra és una colla amb dos moments històrics molt marcats. 

Per recordar el primer moment, hem de tornar cap als anys 80. En aquella època, a Sanaüja hi havia una colla de jovent gran i potent i, amés, entre aquests joves hi havia els fill de la pirotècnia igual. Entre tots es van engrescar i van encendre la metxa d’una colla de diables, no una colla qualsevol sinó LES FORCES DIABÒLIQUES DE SANAÜJA.

Alguns de nosaltres encara ens sembla ahir, quan a la plaça la tarda de festa major es manipulàven petards a l’ample al mig de la plaça. Però, a vegades, passa que els diables es fan grans, no hi ha un relleu generacional,  i, la metxa s’acaba. 

Els que de petits havíem vist cremar la plaça, el campanar i l’inigualable home de foc, ens va invaïr la nostàlgia i una tarda de 2006 vam tornar a encendre la metxa per fer resorgir de les tenebres la nostra colla.

I aquí estem, amb il·lusió, amb ganes i amb joves no només de Sanaüja sinó de tota la comarca. Recursos en tenim pocs, però cremem tot el què podem!! I la corda de foc ens identifica, esperem aviat poder tenir una bèstia.